In fase 3 loop je een eindstage van 13 weken (voltijds, 38 uur/week).
Wat houdt de eindstage in?
De eindstage is een beroepsopleidende stage. Onder deskundige begeleiding verwerf je het niveau van een beginnende beroepsuitoefenaar. De leerdoelen m.b.t. kennis, vaardigheden en attitudes binnen opleidingsfase 2 komen uiteraard terug in opleidingsfase 3, maar je ervaringen zullen diepgaander zijn dan in de exploratiestage. Het toekomstige beroep oefen je al op een vrij zelfstandige basis uit en je schakelt je, rekening houdend met je gevorderde kennis en vaardigheden, methodisch in in het werkveld. Hierbij draag je natuurlijk meer verantwoordelijkheid en ontplooi je meer initiatieven dan bij de exploratiestage.
Je wordt begeleid door een stagementor op de stageplaats en een stagesupervisor van de hogeschool. Gedurende je stageperiode zijn er supervisie- en intervisiemomenten voorzien en komt je stagesupervisor naar je stageplaats voor een tussentijdse evaluatie en een eindevaluatie.
Je eindstagesetting bepaalt je afstudeerrichting
De stagesetting waarin je eindstage loopt, bepaalt je afstudeerrichting (die dan verder weer invloed heeft op de stamvakken die je dient op te nemen en je bachelorproef).
Een overzicht van en meer informatie over de verschillende eindstagesettings per afstudeerrichting, kan je terugvinden op de kick-offwebsite van eindstage. Aanmelden doe je met gebruikersnaam ‘tp’ en wachtwoord ‘stage’.
Aan elke stagesetting zijn er twee of drie verplichte stage-opleidingsonderdelen gekoppeld. Deze opleidingsonderdelen bereiden je optimaal voor op je stage. Meer informatie vind je op deze pagina bij ‘twee of drie stage-opleidingsonderdelen‘.
Hoe verloopt de zoektocht naar een stageplaats voor eindstage?
Meer informatie over hoe je op zoek gaat naar een stageplaats voor eindstage, kan je terugvinden op de kick-offwebsite van eindstage KLP/SPP. Aanmelden doe je met gebruikersnaam ‘tp’ en wachtwoord ‘stage’.