Meer informatie over het studiegeld vind je hier.
Je betaalt je inschrijvingsgeld in twee schijven via overschrijving:
- Na je inschrijving krijg je een factuur voor het vaste deel van het studiegeld.
- De factuur voor het variabel deel van het studiegeld, dat samenhangt met het aantal studiepunten dat je opneemt in je studieprogramma, ontvang je via mail na goedkeuring van je Individueel Studie Programma (ISP). Thomas more biedt de mogelijkheid om deze tweede factuur gespreid te betalen.
Wil je graag weten of je in aanmerking komt voor een studiebeurs/toelage? Of meer in het algemeen over welke mogelijkheden er zijn om je studies financieel beter haalbaar maken? Neem dan contact op met de Studentenvoorzieningen (STUVO).
Informatie over de opleidingsonderdelen (inhoud, werkvorm, evaluatievorm,…) vind je terug in de programmagids:
- Programmagids voor studenten van het basistraject op campus
- Programmagids voor studenten van het verkort traject Arbeids- en organisatiepsychologie op campus (A&O)
- Programmagids voor studenten van het verkort traject Klinische psychologie/Schoolpsychologie en pedagogische psychologie op campus (KLP/SPP)
- Programmagids voor studenten van het werktraject Arbeids- en organisatiepsychologie (A&O)
- Programmagids voor studenten van het werktraject Klinische psychologie/Schoolpsychologie en pedagogische psychologie (KLP/SPP)
Onze Dienst Studentenadministratie mailt je na inschrijving een gepersonaliseerde URL. Je hebt deze link, je rijksregisternummer en gebruikersnaam nodig om je account te activeren. Je gebruikersnaam is je studentennummer (r-nummer). Deze vind je terug in dezelfde e-mail. Na activering van je account krijg je – doorgaans 1 dag later – toegang tot volgende kanalen:
- het studentenportaal (meldingen dien je dagelijks te checken!): student.thomasmore.be
- je lessenrooster: rooster.thomasmore.be
- Canvas (online leerplatform met een leerruimte voor elk opleidingsonderdeel)
- je studenten e-mail account (dagelijks te checken!)
- KULoket (inschrijven, examenresultaten,…)
Alle communicatie met studenten verloopt via deze kanalen. Je registreert je dus best zo snel mogelijk! Indien je problemen ervaart bij het activeren van je account, neem je contact op via http://servicedesk.thomasmore.be.
Het studentenportaal (STUPO) kan je bereiken via student.thomasmore.be (pas bereikbaar nadat je je ingeschreven hebt en je je account hebt geactiveerd).
Wat vind je op het Studentenportaal?
Op het studentenportaal vind je alle informatie vanuit de opleiding die niet rechtstreeks verband houdt met een opleidingsonderdeel en die voor alle studenten (of grote groepen van studenten) van belang is.
- Denk hierbij aan praktische, algemene informatie zoals de aankoop van boeken en cursussen, studievaardigheidstrainingen, mogelijkheden tot internationalisering, examenrooster, …
- Denk hierbij aan contactgegevens, zoals van Studie- en studentenbegeleiding (SSB), Studentenvoorzieningen (Stuvo) ombuds, afwezigheden, inclusiecoördinator (nieuwe naam van de zorgcoördinator), …
- Denk hierbij aan evenementen zoals de proclamatie, lezingen, Kerstviering, …
- Denk hierbij ook aan onvoorziene communicatie zoals bv richtlijnen owv (wijzigende) Coronamaatregelen.
Hoe is het Studentenportaal opgebouwd?
Centraal vind je telkens de meest recente ‘nieuwsberichten’ terug. Deze berichten spelen kort op de bal en geven informatie die op dat moment in de opleiding belangrijk of actueel is. De belangrijkste berichten staan zoveel mogelijk bovenaan. Minder belangrijke en oude berichten verdwijnen geleidelijk aan van de startpagina, maar blijven steeds terug te vinden via de link ‘Alles weergeven’. Zo kan je oudere berichten terugvinden en nog eens nalezen.
Aan de linkerkant vind je trefwoorden terug met daarachter pagina’s met informatie die minder periode-gebonden is, maar die vaak voor een heel academiejaar relevant is. De aanduiding ‘TP’ geeft aan dat de achterliggende pagina specifiek voor de opleiding Toegepaste Psychologie is. De aanduiding ‘MV’ geeft aan dat de achterliggende pagina specifiek voor de opleiding Maatschappelijke Veiligheid is. De aanduiding ‘TM’ geeft aan dat de achterliggende pagina voor heel de Thomas More hogeschool geldt. Zowel de TP-/MV- als de TM-pagina’s bieden je als student heel wat informatie. Bekijk zeker dus ook eens wat je op de pagina’s allemaal kan terugvinden.
Bv. Bij TP – SSB/MV-SSB kan je meer terugvinden over het aanbod dat we organiseren vanuit de Studie- en studentenbegeleiding
Bv. bij TM – Mijn Computer kan je meer informatie vinden over wifi en printen op de campus
Aan de rechterkant vind je enkele handige links terug naar o.a. de ECTS-fiches (= studiegids), naar Canvas, naar de servicedesk (eerste hulp bij technische problemen), … . Onder de links vind je de meest recente nieuwsberichten van de Thomas More hogeschool terug.
Beschouw het Studentenportaal als dé newsfeed vanuit de opleiding. Maak er een gewoonte van om het portaal dagelijks te consulteren. Zo mis je zeker niets van wat er in de opleiding leeft.
Het collegerooster kan je raadplegen via rooster.thomasmore.be (doorgaans 1 dag na activering van je account). In je lessenrooster kan je terugvinden op welke campus en in wel lokaal je lessen zullen doorgaan (zie ook volgende vraag: Waar gaan de colleges door?)
Voor Toegepaste psychologie: Je dient zelf nog het vakoverschrijdende uurrooster toe te voegen aan je collegerooster. In deze mededeling op het studentenportaal (pas bereikbaar nadat je je het ingeschreven en je je account hebt geactiveerd) kan je terugvinden hoe je dit doet.
Thomas More Antwerpen bestaat uit drie campussen, namelijk:
- Campus Sanderus: Molenstraat 8, 2018 Antwerpen
- Campus Sint-Andries: Sint-Andriesstraat 2, 2000 Antwerpen
- Campus National: Kronenburgstraat 62 – 68, 2000 Antwerpen
In je lessenrooster kan je terugvinden op welke campus je verwacht wordt. Staat er een lokaal met afkorting STA, dan word je op campus Sint-Andries verwacht. Staat er een lokaal met afkorting JDB, MOL of SAN, dan word je op Campus Sanderus verwacht. Staat er een lokaal met afkorting NAT, dan word je op Campus National verwacht. Volg de lokaal-aanduidingen op de campus of vraag even de weg bij het onthaal.
Canvas is het leerplatform waarvan wij gebruik maken binnen Thomas more.
Op Canvas vind je voor elk opleidingsonderdeel waarvoor je ingeschreven bent, een aparte Canvasruimte terug. Per opleidingsonderdeel vind je in de ruimte informatie over o.a. de lessen (vb Powerpoints, lessen die wegvallen owv ziekte docent), opdrachten (vb deadlines), …
Je kan Canvas gemakkelijk bereiken via het studentenportaal (student.thomasmore.be > rechts kijken bij Handige links).
Boeken en cursussen kan je aankopen bij Acco. Je bestelt online via deze link (vanaf eind januari beschikbaar voor semester 2). Je kan de boeken thuis laten leveren of in de Acco winkel (Prinsstraat 21, Antwerpen). De leveringstijd is een 5-tal werkdagen. Let op dat je de juiste keuze-optie / opleiding (bv. verkort traject) kiest. Je koopt best enkel de cursussen van opleidingsonderdelen die je dit academiejaar opneemt. Naar het volgende academiejaar toe kunnen docenten namelijk wijzigen van handboek/cursus.
Kan ik ook ergens tweedehandsboeken kopen?
Zowel voor het aankopen als verkopen van tweedehandsboeken verwijzen wij onze studenten door naar de website van Stubooks. Hier kan je als student een profiel aanmaken en zowel boeken te koop zetten als boeken aankopen. Je kan gemakkelijk filteren op school en opleiding. Let er wel op dat handboeken doorheen de jaren kunnen wijzigen en dat je dus de meest recente versie aankoopt!
Tijdens het onthaalmoment geven we je alle nodige informatie om een vlotte start te maken.
De slides van het onthaalmoment kan je hier terugvinden na het onthaalmoment.
Heb je hier nog vragen bij, kan je terecht bij je studieloopbaancoach (zie volgende FAQ vraag: Wie of wat is een studieloopbaancoach?)
Elke student van de opleiding Toegepaste Psychologie krijgt een studieloopbaancoach vanuit het team voor studie- en studentenbegeleiding (SSB) toegewezen. Je studieloopbaancoach is je eerste aanspreekpunt bij
- algemene vragen over de opleiding;
- vragen over je studietraject;
- vragen over het SSB-aanbod;
- bespreking van je examenresultaten;
- psychosociale begeleiding;
- individuele begeleiding na het volgen van een groepstraining of specifieke vragen.
Je zal binnenkort een e-mail krijgen waarin je studieloopbaancoach zich voorstelt. Meer informatie over onze werking kan je terugvinden in volgend filmpje.
Studenten die starten in het 2e semester zullen kennis maken met hun studieloopbaancoach tijdens het onthaalmoment.
Thomas More wil studenten alle kansen bieden om volwaardig deel te nemen aan het onderwijs en het studentenleven. We kiezen zoveel mogelijk voor een inclusieve aanpak. We proberen het onderwijs zo te organiseren dat je een minimum aan uitzonderingen nodig hebt. Dat is echter niet altijd mogelijk. Daarom kan je ook faciliteiten aanvragen.
Op het studentenportaal (pas bereikbaar nadat je ingeschreven bent en je je account hebt geactiveerd) kan je bij Inclusiecoördinatie terugvinden welke inclusieve maatregelen er gelden binnen onze opleiding. Mogelijk heb je naast deze inclusieve maatregelen toch nog een specifieke vraag naar redelijke aanpassingen. Dan kan je terecht bij onze inclusiecoördinatie om samen te bekijken wat mogelijk is.
Contact opnemen met de inclusiecoördinator kan via zorg.tp@thomasmore.be. Je doet dit best zo snel mogelijk. Meteen een afspraak maken kan via ofwel de agenda van Annelies Aerts of Özdem Yalcin.
Eens je ingeschreven bent en je account geactiveerd is, vind je in deze FAQ-gids voor nieuwe studenten waarschijnlijk ook een antwoord op sommige van je vragen!