Faalangsttraining

Wanneer volgen?

Je kan een (gezonde) vorm van angst ervaren bij het studeren, bij het maken van opdrachten of bij de voorbereiding en het afleggen van een examen. Soms loopt de angst voor een beoordeling of om te mislukken hoog op en wordt efficiënt studeren en goed presteren hierdoor moeilijk.

Herken je je je hierin? Dan is deze training iets voor jou!

Inhoud training

De training rond faalangst bestaat uit:

  • Een individueel intakegesprek
  • 6 trainingssessies in groep (ongeveer 8 studenten)
  • Een individueel outtakegesprek

Intake/opstart training

Het intakegesprek is een gesprek tussen jou en de trainer. In de intake maken we kennis met elkaar en bekijken we welke problemen en verwachtingen je hebt. We maken samen een analyse van hoe en wanneer faalangst zich bij jou al dan niet uit. Op basis van de intake beslissen we samen of de training interessant is voor je.

Wat we behandelen tijdens de sessies?

Volgende thema’s komen aan bod:

  • Efficiënte aanpak: Je leert om doelgericht en met meer zelfvertrouwen te werken. We staan stil bij je studieplanning en -methodiek en leren je goede doelstellingen te formuleren.
  • Helpende gedachten: In de training richten we ons op negatieve denkpatronen die ook invloed hebben op je gevoelens en gedrag. In de training analyseer je je denkpatronen en leer je ze om te zetten in nieuwe en aangepaste denkstrategieën.
  • Relaxatietechnieken: Met de aangereikte relaxatietechnieken kan je leren om je lichaam te ontspannen en meer gericht te blijven op je doel.

Waar en wanneer gaat de training door?

Campus Sanderus  – 17.30 u – 19.15 u

Semester 1: op donderdag  9.11 – 16.11 – 23.11 – 30.11 – 7.12 – 14.12
Semester 2: op dinsdag 12.03 – 19.03 – 26.03 – 16.04 – 23.04 – 30.04

Wie geeft de training?

Veerle Decaluwé (groep semester 1) is klinisch psycholoog en lector binnen de opleiding Toegepaste Psychologie van Thomas More. Zij heeft ervaring in het begeleiden van studenten.

Lotte Van Dyck (groep semester 2) is klinisch psycholoog, gedragstherapeut en lector binnen de opleiding Toegepaste Psychologie van Thomas More. Zij heeft heel wat ervaring in het begeleiden van studenten.

Meer info: faalangst.training@thomasmore.be

Afspraak maken: Maak een afspraak voor een intakegesprek (gelieve maar één afspraak te maken). Je kan bij één van de twee trainers een afspraak maken. Je hoeft geen rekening te houden wie in welk semester een training geeft.
Veerle Decaluwé
Lotte Van Dyck

Na het maken van je afspraak krijg je een mail terug. Daarin staat een link naar twee vragenlijsten. Die moet je ingevuld terugsturen vooraleer je op afspraak kan komen. Deelname is gratis.