Micro-credential soft skills in HR

Ontwikkel jouw soft skills in HR!

Heb je een master in Handelswetenschappen (met specialisatie “HRM”, “Werk, organisatie en maatschappij” of gelijkwaardig) en wil je je coaching-, training- en teammanagementvaardigheden versterken? Dan is onze micro-credential soft skills in HR perfect voor jou! Deze praktijkgerichte opleiding leert je hoe je mensen begeleidt bij het ontplooien van hun talenten, hoe je succesvolle trainingen ontwerpt en hoe je de taal van de business spreekt om de brug te slaan tussen mens en organisatie.

Wat houdt deze micro-credential in?

De micro-credential Softskills in HR richt zich op de rol van talentontwikkelaar en coach. Het programma omvat 4 opleidingsonderdelen, georganiseerd in één semester:

 • Waarderend coachen (5 studiepunten)
  Ontdekt de basisvaardigheden van een talentontwikkelaar/coach. Je maakt kennis met het GRROW-coaching kader en leert hoe je een open, respectvolle en positieve basishouding aanneemt. Je oefent technieken zoals waarderen, exploreren en betrokken confronteren in coaching gesprekken.
 • Loopbaancoaching (5 SP)
  In dit opleidingsonderdeel ga je dieper in op het GGROW-model. Je leert hoe je het flexibel kunt inzetten, zowel bij competentiegerichte coachvragen als bij loopbaanvragen. Je ontdekt hoe je talenten en krachtbronnen van cliënten kunt identificeren en leert omgaan met onderliggende overtuigingen, waarden en emoties die het gedrag van mensen beïnvloeden.
 • Taal van de business (4 SP)
  Het adviseren en het ondersteunen van leidinggevenden bij HR-gesprekken is een essentiële rol voor de HR-professional van vandaag én morgen. In Taal van de Business leer je verschillende soorten HR-gesprekken te voeren, zoals bv. verzuimgesprekken of functioneringsgesprekken. Je krijgt ook inzicht in hoe je leidinggevenden bij deze gesprekken kan ondersteunen.
 • Project vorming, training en opleiding (4 SP)
  Leer hoe je een training ontwikkelt die aansluit bij een specifieke doelgroep. Je doorloopt alle stappen, van het in kaart brengen van opleidingsbehoeften, het bepalen van leerdoelen, het maken van keuzes qua inhoud en werkvorm, tot het maken van een trainershandleiding. Uiteindelijk geef je de training zelf en evalueer je het proces en het resultaat.
 • Optioneel: Stage
  Wil je nog meer praktijkervaring? Kies dan voor een 15-weken durende praktijkstage in het tweede semester. Zo kan je je vaardigheden verder verfijnen binnen bijvoorbeeld een dienst voor loopbaanbegeleiding, VTO of Learning & Development.

Waarom kiezen voor deze micro-credential?

 • Praktijkgericht: deze  micro-credential legt de nadruk op hands-on ervaring, met rollenspellen, casestudy’s, en het ontwikkelen van een eigen training.
 • Ervaren docenten: onze docenten hebben jarenlange ervaring in coaching en training, en delen hun expertise en praktische tips.
 • Een waardevolle aanvulling: de softskills die je in deze micro-credential leert, vormen een ideale aanvulling op de theoretische kennis uit je master Handelswetenschappen.
 • Troef op de arbeidsmarkt: of je nu een leidinggevende rol ambieert of je wil specialiseren in talentontwikkeling, deze micro-credential biedt je de tools die je nodig hebt.
 • Korte duur: binnen één semester (of twee semesters als je kiest voor een bijkomende stage) ontwikkel je vaardigheden die direct toepaspaar zijn in de praktijk.

Praktische informatie

 • De lessen vinden plaats in het eerste semester van het academiejaar (september tot december), met examens in januari. De optionele stage vindt plaats in het tweede semester (februari tot juni).
 • De lessen worden georganiseerd vanuit de Bachelor Toegepaste psychologie aan Thomas more en gaan door in Antwerpen, op Campus Sanderus en/of Campus Sint-Andries.

Interesse of meer informatie?