Op weg naar studiesucces!

Wat is het?

Op weg naar studiesucces is een extra opleidingsonderdeel dat je kan volgen in je eerste opleidingsjaar. Daarin ondersteunen we je extra bij

  • Je studievaardigheden
  • Je wiskundige vaardigheden
  • Je taalvaardigheden
  • Je planningsvaardigheden
  • Je notitievaardigheden

Daarnaast kom je meermaals samen met je docent en je medestudenten om na te gaan waar je net op vastloopt en welke ondersteunig je nodig hebt.

Voor wie?

  • Studenten die vanuit het graduaat een verkort programma volgen voor de opleiding Toegepaste Psychologie
  • Studenten die een BSO-opleiding hebben gevolgd
  • Studenten die maximaal 2 uur wiskunde hebben gehad in het secundair onderwijs
  • Studenten die een lage score behalen op de ADI-TP

Hoe kan ik me aanmelden?

Studenten die het verkorte programma na de graduaat volgen, volgen dit opleidingsonderdeel automatisch aangezien het in hun opleidingsprogramma zit.

Andere studenten die willen aansluiten, worden geselecteerd na het afleggen van de ADI-TP zodat je zeker de nood hebt om dit vak te volgen.

Wat kost dit extra vak?

Je betaalt als student 41,4 euro voor het volledige opleidingsonderdeel als je geen studiebeurs hebt. Als beursstudent zit het bij je standaardinschrijvingsgeld.

Wat is de ADI-TP en waar vind ik hem?

Dit ADI-TP brengt in kaart hoe jij scoort op belangrijke startcompetenties voor de opleiding Toegepaste Psychologie. Je krijgt drie oefeningen (een oefening rond tekstbegrip, wiskundig inzicht en geheugen) die je thuis zelfstandig kan maken. Nadien voorzien we vanuit de opleiding een kort gesprek om je resultaten te bespreken. Het is de ideale manier om te weten te komen waar jij momenteel al sterk in bent of waar je misschien wat ondersteuning kan gebruiken.  Je krijgt meer zekerheid over je studiekeuze en een zicht op de eventuele begeleidingsnoden.

Als psychologisch consulent heb je immers niet enkel een warm hart, maar ook een koel hoofd nodig. Een van de onderdelen van de ADI-TP is een oefening rond wiskundig inzicht. Een goede basiskennis wiskunde is cruciaal als voorbereiding op de behoorlijke hoeveelheid statistiek en psychodiagnostiek die je krijgt in de opleiding. Niet zeker hoe het met je wiskundige vaardigheden staat? Mail naar nieuwbijtp@thomasmore.be en geef aan dat je graag de ADI-TP wil afleggen. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.