Hoe dokter ik een collegerooster uit wanneer ik opleidingsonderdelen uit meerdere fases combineer?

  1. Surf naar rooster.thomasmore.be en klik op ‘Publiek‘.
  2. Zoek de Y-codes op van de opleidingsonderdelen die je graag zou willen volgen. Deze Y-codes kan je terugvinden in de programmagids
  3. Bij Zoeken selecteer je ‘OPO‘ en typ je de Y-code in het tekstvak (zie screenshots hieronder). Vervolgens klik je op het vergrootglasje. Bij Resultaat klik je dan het opleidingsonderdeel aan waarin je geïnteresseerd bent. Je kan dezelfde werkwijze gebruiken voor meerdere opleidingsonderdelen. Heb je alle opleidingsonderdelen opgezocht waarin je geïntereseerd bent, dan klik je op ‘Toon rooster‘.

Opgelet: er zijn enkele opleidingsonderdelen die met een oude benaming in het systeem staan als je de Y-code opzoekt.
Bv. Als je Y-code Y00006 ingeeft, dan staat er als benaming ‘Sociologie en cross-culturele psychologie ‘ in plaats van Crossculturele psychologie. Het lessenrooster is wel correct!

Je kan nu het lessenrooster zien voor de opleidingsonderdelen die je geselecteerd hebt. Bij Aanpassen, kan je ‘Toon grafisch rooster’ aanvinken voor een handige layout (zie screenshot hieronder).

4. Nu kan je nagaan of er overlappingen zijn en/of een groepswissel een oplossing kan bieden wanneer je opleidingsonderdelen combineert van verschillende fases.

Belangrijk! je checkt best alle les weken om te kijken wanneer de lessen ingepland staan om zeker te zijn dat een bepaalde groep of een bepaald opleidingsonderdeel geen overlap geeft met de andere opleidingsonderdelen die je opneemt.

Hoe lees je de codes in het lessenrooster?
bv. OF1_01_02 lees je als: opleidingsfase 1, groep 1 van de 2 groepen
bv. OF1_02_10 lees je als: opleidingsfase 1, groep 2 van de 10 groepen
bv. OF2_01_01 lees je als: opleidingsfase 2, er is maar 1 groep
bv. OF2K/S_10_14 lees je als: opleidingsfase 2 KLP/SPP, groep 10 van de 14 groepen

Je kan ook PDF afdruk maken van het lessenrooster. Hiervoor klik je op Download en kies je voor PDF Document. In de screenshots hieronder kan je terugvinden welke instellingen je best kiest.