Je kan vrijstellingen aanvragen tot en met de tweede woensdag van het academiejaar voor het eerste semester en tot en met de tweede woensdag van het tweede semester voor het tweede semester.
Je aanvraag is officieel wanneer we de noodzakelijke documenten hebben ontvangen.
Indien je vrijstellingsaanvraag nog niet is ingediend wanneer het academiejaar is gestart, is er op zich geen probleem.
Je brengt je dossier best zo snel mogelijk in orde. Want er zijn wel enkele nadelen aan verbonden:
- je blijft de lessen volgen van opleidingsonderdelen waarvoor je een aanvraag indiende tot het moment dat je een goedkeuring krijgt van de vrijstelling via mail.
- Enkel studenten die hun opleiding en corresponderende vrijstelling terug vinden op de lijst van veel aangevraagde vrijstellingen hoeven geen rekening te houden met deze opmerking.
- Je collegerooster (en bijhorend Canvas) is mogelijk nog niet in orde. Wanneer je graag reeds opleidingsonderdelen wilt volgen van een hoger jaar, is dit pas mogelijk nadat je traject in orde is gebracht.
Je kan al wel starten aan het volgen van de opleiding. Je zal sowieso een collegerooster hebben van de opleidingsonderdelen van opleidingsfase 1. Je kan pas starten met het volgen van opleidingsonderdelen van een andere opleidingsfase nadat jouw vrijstellingsdossier is behandeld en goedgekeurd.
Je maakt best een afspraak met
Toegepaste Psychologie
optie KLP/SPP: Johan De Keyzer
optie A&O: Inneke Kerkhof
Maatschappelijke veiligheid
ssb.mv@thomasmore.be
Je kan een afspraak inboeken via hun agenda via de rubriek contact.
Je kan al starten aan het volgen van de opleiding. Je zal sowieso een collegerooster hebben van de opleidingsonderdelen van opleidingsfase 1. Je kan pas starten met het volgen van opleidingsonderdelen van een andere opleidingsfase nadat jouw vrijstellingsdossier is behandeld en goedgekeurd en je met de studietrajectbegeleider een studiepakket hebt samengesteld van een hogere fase.
Surf naar het KULoket. Rechts onder het tabje Studie en Examens, vind je de tegel vrijstellingen.
Stap 1: rechts bovenaan klik je op nieuwe aanvraag.
- Je duidt aan voor welk opleidingsonderdeel je een vrijstelling aanvraagt. Je kan zoeken op de code van het opleidingsonderdeel, de naam van het opleidingsonderdeel of de hele lijst van de opleiding bekijken door op de blokjes achteraan te klikken
- Geef aan op basis waarvan je je vrijstelling aanvraagt door op “+” te klikken.
- Kies een opleiding die getoond wordt of voer zelf in via “andere”.
- Instelling, Opleiding en Academiejaar moeten verplicht ingevud worden.
Stap 2: voeg een officieel puntenblad toe
Een officieel puntenblad is een afdruk van je resultaten waarop een stempel staat van de hogeschool of universiteit (zie linkerafbeelding) of waarop een QR-code staat vermeld (zie rechterafbeelding) waarbij we de authenticiteit kunnen raadplegen.
Stap 3: sla je aanvraag op en herhaal voor eventuele bijkomende vrijstellingen
Elke aanvraag moet je apart opslaan door rechts onderaan op opslaan te klikken. Om een bijkomende aanvraag te doen, ga je terug met het pijltje bovenaan.
Stap 4: dien je dossier in
Als je alle aanvragen ingevud hebt, dan kan je het dossier indienen via de groene knop indienen rechts onderaan.
Er staat een (droog)stempel op van je vorige opleiding of een QR-code waarbij we de authenticiteit kunnen raadplegen.