Ons voltijds campus programma omvat 60 studiepunten per jaar. Dit komt overeen met een voltijdse job, waarbij er ongeveer een 20-tal uren les per week zijn en je een 20-tal uren per week bezig bent met het verwerken van de leerstof.
Het werktraject omvat per jaar rond de 45 studiepunten. Dit kan je dus vergelijken met een 75% aanstelling.
Welke tewerkstellingspercentage hiermee combineerbaar is, kan sterk verschillen van persoon tot persoon (bv. heb je ook een gezin, welke hobby’s of andere verplichtingen heb je nog,…). Wij adviseren een tewerkstellingspercentage van rond de 50 à 60% om de combinatie haalbaar te houden.
Wil je graag meer blijven werken? Dan bekijken wij graag met jou de opties om het werktraject te spreiden over een langere periode (bv. 5 jaar voor het basistraject of 4 jaar voor het verkorte werktraject).
De opleiding omvat twee stageperiodes: een exploratiestage van 8 weken (bij voltijdse opname) en een eindstage van 13 weken (bij voltijdse opname). Tijdens deze periodes zal je dus meer tijd moeten voorzien om je stages te volbrengen, door je tewerkstellingspercentage op deze momenten meer terug te schroeven of loopbaanonderbeking / tijdskrediet op te nemen. Er is een aparte FAQ rond stage, waar je meer informatie hierover kan lezen.
Het basis werktraject is gespreid over 4 jaren (met ongeveer 45 studiepunten per jaar).
Het verkorte werktraject is gespreid over 3 jaren (met ongeveer 45 studiepunten per jaar). De toelatingsvoorwaarden van het verkorte traject zijn hier te vinden.
Voor het werktraject is het voor studenten zonder vrijstellingen niet mogelijk om de opleiding op kortere tijd af te leggen dan 3 jaar (voor het verkorte werktraject) of 4 jaar (voor het basistraject). Dit kan wel als je overstapt op campusonderwijs. Dan kan je het verkorte traject afleggen in 2 jaar en het basistraject in 3 jaar. Meer informatie over onze opleidingen op de campus kan je vinden op onze hoofdpagina.
Kom je in aanmerking voor vrijstellingen? Dat kan mogelijk wel leiden tot studieduurverkorting. Je kan je traject bij ons samen uitstippelen met een studietrajectbegeleider (te contacteren via studietrajectbegeleiding.tp@thomasmore.be).
Het is mogelijk om de opleiding te spreiden over een langere periode (bv. 4 jaar voor het verkort traject en 5 jaar voor de basistraject (een uitgewerkt voorbeeld kan je hier terugvinden). Ook hier zitten de studietrajectbegeleiders (studietrajectbegeleiding.tp@thomasmore.be) graag met jou samen om een programma op maat samen te stellen.
Je dient te voldoen aan volgende voorwaarden:
- Je bent in het bezit van een bewijs van tewerkstelling in een dienstverband met een omvang van ten minste 80 uren per maand, of van een bewijs van tewerkstelling voor minstens de helft van wat in jouw arbeidssector gebruikelijk is.
OF
Je bent zelfstandige in hoofdberoep.
OF
Je bent in het bezit van een bewijs van uitkeringsgerechtigde werkzoekende en de opleiding kadert binnen het door een gewestelijke dienst voor arbeidsbemiddeling voorgestelde traject naar werk (VDAB). - Je bent nog niet in het bezit van een tweede cyclusdiploma of masterdiploma (of gelijkgesteld diploma: licentiaatsdiploma of diploma hoger onderwijs van het lange type)
Bij inschrijving zal je hierover een “Verklaring op eer” dienen op te laden.
Als je voldoet aan de voorwaarden uit de vorige vraag, dan dien je bij je inschrijving een Verklaring op eer hierover in te vullen. Je vinkt de situatie die voor jou van toepassing is aan op het document ‘Verklaring van de student in het kader van de financiering van de hogescholen en universiteiten in Vlaanderen’ in de inschrijvingswizard.
De overheid stimuleert de combinatie van werken en studeren door de hogeschool extra te financieren voor studenten die een werktraject volgen en aan de eerder genoemde criteria voldoen. De extra financiering gebruikt de hogeschool dan om trajecten op maat van werkende studenten zoals jij te organiseren.
Voldoe je niet aan de voorwaarden voor het statuut van werkstudent in een werktraject (zie vorige vraag), maar meen je toch in aanmerking te komen voor het werktraject (bv. omdat je combineert met een gezin, topsport,…)? Neem dan contact op met de studietrajectbegeleiders via studietrajectbegeleiding.tp@thomasmore.be. Zij bekijken graag met jou de mogelijkheden!
Word je toegelaten? Dan duid je bij de inschrijvingswizard op het document ‘Verklaring van de student in het kader van de financiering van de hogescholen en universiteiten in Vlaanderen’ bij ‘overheidsfinanciering van studenten in werktraject’ niet van toepassing aan.