Om het curriculum in de opleiding een logische opbouw te geven zijn er enkele volgtijdelijkheidsregels waaraan je je dient te houden bij het opnemen van opleidingsonderdelen in je ISP.
We onderscheiden 3 soorten van volgtijdelijkheid.
- Strikte volgtijdelijkheid: je moet geslaagd zijn of je moet een tolerantie inzetten voor opleidingsonderdeel A vooraleer je opleidingsonderdeel B mag opnemen in je ISP.
- Soepele volgtijdelijkheid: je moet het opleidingsonderdeel A vroeger hebben gevolgd, zonder noodzakelijkerwijs het creditbewijs te hebben behaald (je hoeft niet geslaagd te zijn) vooraleer je opleidingsonderdeel B mag opnemen in je ISP.
- Gelijktijdigheid: je moet opleidingsonderdeel A al gevolgd hebben in een vorig academiejaar of in hetzelfde academiejaar volgen als opleidingsonderdeel B.
Welke volgtijdelijkheidsregels er precies zijn binnen het curriculum vind je terug op onderstaande documenten.
- Werkblad 1: samenstelling ISP combinatie fase 1 en 2 optie KLP/SPP
- Werkblad 2: samenstelling ISP combinatie fase 2 en 3 optie KLP/SPP
- Werkblad 3: samenstelling ISP combinatie fase 1 en 2 optie A&O
- Werkblad 4: samenstelling ISP combinatie fase 2 en 3 optie A&O
- Werkblad 5: samenstelling ISP verkort traject KLP/SPP
- Werkblad 6: samenstelling ISP verkort traject A&O
- Werkblad rond curriculumhervorming KLP/SPP van 22-23 (die nog invloed kunnen hebben op je ISP van 23-24)
Het is dus belangrijk om bij de samenstelling van je ISP hier rekening mee te houden. Indien je hier fouten tegen maakt, krijg je wellicht een foutmelding in KULoket op het moment dat je je ISP probeert door te sturen.
Indien je meent dat er bijzondere redenen zijn om in jouw geval af te wijken van de volgtijdelijkheidsregels, dien je een gemotiveerde aanvraag in te dienen ten aanzien van het opleidingshoofd Carine Opsteyn via carine.opsteyn@thomasmore.be.