Stevig in je schoenen: anders leren omgaan met stress en angst

Als hogeschoolstudent moet je studeren… dat hoort er nu eenmaal bij. Maar dat is vaak makkelijker gezegd dan gedaan! Het zou kunnen dat het een tikkeltje te veel wordt, de hoeveelheid, de planning. Dat is niet abnormaal. Stress, uitstelgedrag, faalangst,… het overkomt de besten. Maar je staat er niet alleen voor. Ontdek hier hoe we jou kunnen helpen steviger in je schoenen te staan!

Faalangsttraining

Vaak aan het piekeren over het school, twijfel je vaak over je kunnen terwijl iedereen je zegt dat je het wel kan, stel jij vaak uit omdat je denkt dat je het niet gaat kunnen, … Soms loopt de angst voor een beoordeling of om te mislukken hoog op en wordt efficiënt studeren en goed presteren hierdoor moeilijk. Herken je je je hierin? Dan is deze training iets voor jou!

Hartcoherentie

Voel je innerlijke onrust, word je snel emotioneel, heb je moeite om te concentreren omdat je lijf onder hoogspanning staat? Probeer dan de hartcoherentietraining. Je leert je lichaam tot rust brengen met simpele ademhalingsoefeningen en krijgt weer ruimte in je hoofd.

Mindfulness

Ben je op zoek naar een manier om de storm van gedachten in je hoofd, de spanningen en rusteloosheid in je lichaam te kanaliseren? Maak uitstelgedrag, verslavingsneiging of de stress van het studentenleven draaglijk. Sluit aan bij onze mindfulnesstraining.

Omgaan met sociale onzekerheid

Ervaar je veel spanning in contact met anderen om iets te vragen, je mening te geven of om voor jezelf op te komen? Zou je liever minder ingaan op verzoeken van anderen en meer willen weigeren? En vind je het moeilijk om negatieve feedback te geven of te ontvangen? Dan is deze training op jouw lijf geschreven!